Beveiliging Mous Aquaweb en Mous OMS

 

Op dinsdag 14 januari jongstleden is er in de televisie-uitzending van EenVandaag uitvoerig aandacht besteed aan de veiligheidsrisico's van SCADA-systemen. Met deze systemen kunnen pompen en systemen via internet buiten werking worden gezet, met volgens de programmamakers verstrekkende gevolgen. Er wordt gesproken over systemen welke open en bloot aan het internet hangen.

 

Binnen de Mous organisatie is er voortdurend zorg voor de beveiliging van Mous Aquaweb en Mous OMS. Deze applicaties zijn op alle niveaus volledig beveiligd. De communicatie tussen applicatie en rioolgemalen via internet gebeurt uitsluitend via veilige VPN-verbindingen.

 

De veiligheid van de systemen gaan natuurlijk gepaard met de wijze waarop er met vertrouwelijke informatie als gebruikersnamen en wachtwoorden wordt omgegaan. Voor Mous Aquaweb en Mous OMS wordt uitsluitend persoonlijk toegang tot het systeem aan geautoriseerde gebruikers verleend. Hierbij wordt er altijd op de veiligheid van het gebruik van de wachtwoorden gewezen.

 

Indien u meer achtergrondinformatie wenst over de veiligheid van Mous Aquaweb of Mous OMS dan kunt u als gebruiker contact opnemen met Jacob Groeneveld voor een informatiebulletin. Verder kunt u  aanbevelingen over de veiligheid raadplegen op de berichtenpagina binnen Mous Aquaweb.

 

Beveiligingrisico’s van on-line SCADA systemen

 

Vitale sectoren infrastructuur