Mous lanceert nieuwe naam en nieuwe look

Per 30 januari gaat Mous Pompenbouw verder onder de naam Mous Waterbeheer. De stap van ‘Mous Pompenbouw’ naar ‘Mous Waterbeheer’ lijkt voor velen een kleine (cosmetische) stap. Voor ons betekent het een bevestiging van de koers die we al een aantal jaren geleden hebben ingezet: Mous Waterbeheer als ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardige en innovatieve oplossingen voor procesmanagement in de watersector.

 

Groei

“Tussen de oprichting van de onderneming door naamgever Kees Mous in de jaren zeventig van de vorige eeuw en de huidige organisatie van directeur Hidde Kriele ligt een periode van ruim 30 jaar”, vertelt Thirza. “In die 30 jaar is heel veel gebeurd.” Mous groeide mee met de ontwikkelingen in de telemetrie en procestechnologie en werd een innovatieve en veelzijdige speler in de sector. “Nog altijd thuis in pompen, maar in nog veel meer dan dat”, legt zij uit. “De nieuwe naam en huisstijl markeren een nieuwe fase in de levenscyclus van het bedrijf.”

 

Eenheid

‘Met de nieuwe ‘look-and-feel’ beogen we eenheid te brengen in de communicatie van Mous als organisatie’, aldus Thirza. “Daarmee versterken we het merk Mous en de herkenbaarheid ervan in al onze uitingen. De klant gaat dat terugzien op alle niveaus van het bedrijf, van het wagenpark, de bedrijfskleding, het briefpapier en de brochures tot en met de nieuwe website die deze dagen online gaat.”

 

Nieuw logo

Het nieuwe logo is een stilering van het vertrouwde, maar toch ietwat verouderde Mous Pompenbouw logo. “De geleiding en het beheer van waterstromen worden gesymboliseerd door de twee horizontale lijnen en de pijl”, vertelt Thirza. “Het hoekje rechtsonder in het rode vlak is een vertaling van niveauverschillen, niet alleen in water maar ook in de verscheidenheid van Mous ten opzichte van andere aanbieders.” En de kleuren? “Het donkergroen in de huisstijl houdt verband met het element ‘water’, het rood staat voor de controle hierover en de kennis en kunde van Mous.”

 

Bedrijfsonderdelen

De naam ‘Mous’ in het logo wordt de leidende naam in de verschillende activiteiten van Mous. “Anders dan voorheen zal de merknaam ‘Mous’ vaker los worden gebruikt,” vervolgt Thirza. “Naast het hoofdlogo zijn er varianten voor de bedrijfsonderdelen Pompenbouw, Pompsupport en Installatietechniek. Hiermee zien onze klanten in één oogopslag met welke divisie zij te maken hebben onder Mous Waterbeheer,” besluit Thirza.