Twenterand over op nieuw telemetriesysteem

 

Momenteel worden alle rioolgemalen van de vrijvervalriolering in de gemeente Twenterand door Mous Waterbeheer overgezet naar een nieuw telemetriesysteem.

 

Met Mous als onafhankelijke partner in telemetrie en de jarenlange relatie tussen Twenterand en Mous heeft de gemeente gekozen voor het CARS-systeem van YP: Your Partner.

 

De nieuwe hoofdpost is inmiddels operationeel en het omzetten van gemalen verloopt geheel naar wens. Dat er in de rioolgemalen in het verleden verschillende PLC-systemen en gemaalcomputers zijn toegepast vormt een extra uitdaging binnen dit project. Van slechts twee locaties wordt de apparatuur vervangen.

De overige installaties kunnen volledig met het nieuwe systeem functioneren terwijl de bestaande apparatuur wordt gehandhaafd. Het nieuwe systeem is geïnstalleerd onder Windows 8 en is uitgevoerd met een 32 inch Touch screen voor een optimale bediening en presentatie. Eveneens is het systeem via internet toegankelijk. Als onderdeel van het systeem wordt ook een module voor het onderhoudsmanagement binnen CARS in gebruik genomen.