Mous Waterbeheer voor totaalontzorging in waterbeheer

Mous Waterbeheer is een kennisintensieve ontwikkelaar en leverancier van innovatieve oplossingen voor integraal waterbeheer. Onze vakmensen zijn experts op het gebied van telemetrie, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en civiele techniek. Dagelijks werken zij met partners samen voor de nieuwbouw en renovatie van sluizen, bruggen, rioolgemalen en drukriolering. Daarnaast onderhoudt Mous Waterbeheer rechtstreeks contact met leveranciers van software- en besturingsoplossingen; een unieke meerwaarde voor onze klanten: aannemers, technici en beheerders bij provincie, gemeenten en waterschappen.

 

Klanten kiezen voor Mous Waterbeheer omdat wij projecten van A tot Z begeleiden en ontzorgen; in veel gevallen in een bouwteam en op basis van een open boekhouding. Onze technische kennis en ervaring in watertechniek is onmisbaar. Maar we maken echt het verschil door de manier waarop we deze kennis en ervaring inzetten. Mous Waterbeheer levert diverse (software)oplossingen voor integraal waterbeheer van uw waterbeheergebied. Daarnaast zorgen onze vakmensen voor regulier en preventief service en onderhoud.

Nieuwbouw en renovatie gemalen, sluizen en bruggen

Onze projecten variëren van slim ingerichte eenpompsgemalen tot complexe nat- en droogopgestelde meerpompsinstallaties en drukrioleringsprojecten. Onze focus ligt op het volledig ontzorgen van de projectorganisatie, waarbij kwaliteit, maximale efficiëntie, intelligentie en duurzaamheid vanzelfsprekend zijn. Afhankelijk van de klantvraag zorgen wij voor de volledige projectrealisatie of zijn wij op deelprojecten inzetbaar.

 

Betrouwbare partner met jarenlange ervaring

Mous Waterbeheer heeft zich in ruim veertig jaar ontwikkeld van een betrouwbare leverancier van pompen tot een veelzijdige en vooral ook kennisintensieve partner in integraal waterbeheer en procesautomatisering. Onze expertise in telemetrie, elektrotechniek, werktuigbouw en civiele techniek stelt ons in staat even gedegen als praktische adviezen uit te brengen over uiteenlopende vraagstukken in watermanagement.

 

Een greep uit de dienstverlening van Mous Waterbeheer:

  • Elektrotechnisch en mechanisch ontwerp van pompinstallaties
  • Pompselectie
  • Systeemanalyses
  • Besturingstechniek
  • Telemetrie
  • Meetplannen
  • Civiele techniek
  • Inspectie & Onderhoud
  • Training & Opleiding

 

De professionals van Mous

De reden waarom de klanten van Mous Waterbeheer hun problemen bij onze vakmensen neerleggen is onze diepgaande applicatiekennis. Al jaren is Mous Waterbeheer een vertrouwde naam in telemetrie, nieuwbouw en renovatie van complexe watertechnische installaties en bruggen en sluizen. Onze mensen weten wat ze doen, werken doelgericht en door onze organisatiestructuur blijken we keer op keer in staat om een werk snel op te leveren.

 

Ervaring met samenwerken in bouwteam

Voor veel projecten werkt Mous Waterbeheer naar volle tevredenheid samen in een bouwteam met de opdrachtgever. Samenwerken in bouwteam zorgt voor sterke focus op het einddoel; de nieuwbouw of renovatie van het gemaal. Kracht van werken in bouwteam is doelgericht werken in plaats van contractgericht werken. Dit heeft voor reeds gerealiseerde projecten geresulteerd in een succesvolle samenwerking waarin zonder strubbelingen binnen de vastgestelde termijn en binnen budget is opgeleverd.

 

Kwaliteit

Mous Waterbeheer waarborgt kwaliteit door te werken volgens gecertificeerde kwaliteitsmanagementsystemen (ISO 9001, ISO 14001, BRL14020 en KOMO-Instal). Daarnaast is Mous Waterbeheer gecertificeerd voor VCA**, Sterkin-erkend elektrotechnisch installateur en een Kenteq-erkend leerbedrijf in de vakgebieden elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Meer informatie over certificeringen vindt u onder Certificering.

Missie en Visie Mous Waterbeheer

Missie en Visie Mous Waterbeheer

Mous Waterbeheer streeft er dagelijks naar de vanzelfsprekende keuze te zijn voor waterschappen, aannemers en gemeenten bij hoogwaardige projecten in riooltechniek, pomptechniek en sluizen. Daarbij vormen Kennis, Flexibiliteit en Communicatie de kernwaarden van onze werkwijze. Dit uit zich in oplossingsgericht werken, flexibiliteit en snelheid, waarbij de expertise en inhoudelijke kennis van onze vakmensen de sleutel is voor ons onderscheidend vermogen.

MVO, SROI & Duurzaamheid

MVO, SROI & Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, SROI en Duurzaamheid is bij Mous Waterbeheer verweven in de dagelijkse praktijk. manieren actief in voor een duurzame toekomst en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit komt onder meer tot uiting in hergebruik van materiaal, uitvoeren van revisies, verminderen van het aantal verkeersbewegingen en kiezen voor storingsarme installaties.