Maatwerk besturingstechniek en telemetrie

Om de installaties in uw areaal optimaal te beheren ontwikkelt Mous Waterbeheer softwareoplossingen voor telemetrie en besturingstechniek. Onze softwareoplossingen, zoals Mous Aquaweb, Mous Energy Drive en SPIN, geven beheerders overzicht en inzicht in de status en het energieverbruik van rioolgemalen, poldergemalen, drukrioleringsgemalen, stuwen, peilbuizen, overstorten en bergbezinkbassins. In veel gevallen kunnen storingen op afstand worden opgelost, waardoor verkeersbewegingen worden beperkt.

Mous Aquaweb

Mous Aquaweb

Ons beheersysteem Mous Aquaweb is een volledig open telemetriesysteem. Als gebruiker bent u volledig leveranciersonafhankelijk bij uw keuze voor een besturingssysteem of datalogger voor uw installaties of de hardware in onderstations. Dit voorkomt hoge investeringen in nieuwe systemen en zorgt voor een efficiëntere invulling van beheerstaken. Mous Aquaweb maakt het mogelijk om diverse pompinstallaties en randvoorzieningen op afstand te beheren en te monitoren. Voor de laatste updates onderhoudt Mous Waterbeheer rechtstreeks contact met leveranciers van software- en besturingsoplossingen, waaronder Mitsubishi, Siemens en Phoenix.

 

Leest u hier meer over Mous Aquaweb en de uitgebreide toepassingen en aanvullende modules.

Mous Energy Drive

Mous Energy Drive

Mous Energy Drive helpt beheerders om energie te besparen en deze energiebesparing ook meetbaar te maken. Het is een intelligente combinatie van hoogwaardige technologie en slimme software, met unieke features zoals vervuilingsdetectie, reinigingsregeling, omkeerregeling en energiemonitoring. Mous Energy Drive onderscheidt zich van andere energiebesparende initiatieven doordat de realiseerbare besparing vooraf inzichtelijk is te maken en achteraf meetbaar is.

SPIN

SPIN

De SPIN zorgt voor onderhoudsarme en eenvoudige besturing van eenpompsgemalen en tweepompsgemalen in het buitengebied. Een groot buitengebied betekent een uitdaging in effectief beheer van alle pompen en installaties in het veld. Juist voor het ontsluiten van eenpompsgemalen en tweepompgemalen in het buitengebied zijn de SPIN en TWINSPIN ontwikkeld. De SPIN-besturing stuurt bestaande en toekomstige installaties op de meest efficiënte en effectieve manier aan, en is daarvoor uitgerust met de modernste technieken.

 

Mous is officieel dealer van de innovatieve besturing SPIN. De SPIN-besturing heeft tot doel om bestaande en toekomstige installaties op de meest efficiënte en effectieve manier aan te sturen. Daartoe is de SPIN uitgerust met de modernste technieken die voorzien in complete oplossingen voor al uw afvalwatervoorzieningen, vandaag én morgen.

 

Maatwerk softwareoplossingen voor procesautomatisering

Mous Waterbeheer heeft alle disciplines voor procesautomatisering en besturingstechniek in huis. Daardoor kunt u kiezen uit standaardoplossingen en maatwerk in besturingskasten met klantspecifieke besturingssystemen. Van ET ontwerp tot en met kastenbouw wordt in huis uitgevoerd. Ook worden alle besturingskasten uitvoerig getest voordat zij op locatie worden geplaatst. Dat waarborgt de kwaliteit van onze besturingen.

 

Bekijk hier hoe onze collega Wieger Schotanus een besturingskast test.

 

Integraal managementsysteem voor beheer van areaal

Al ruim 40 jaar ontwikkelt Mous Waterbeheer in eigen beheer telemetriesystemen en besturingstechniek voor het beheer van technische installaties in het veld. Mous Waterbeheer ontwikkelt moderne PLC-technologie, programmatuur en besturingsinstallaties, waaronder Mous Aquaweb, Mous Energy Drive en SPIN. Ons motto? ‘Een installatie moet te doorgronden zijn zonder dat je er voor iedere handeling een handleiding bij moet pakken.’

 

Lees het artikel ‘Wij verbinden alles met elkaar’

 

Extra modules en aanvullende producten

Mous Aquaweb biedt u als beheerder volop mogelijkheden. Zo kunt u Mous Aquaweb uitbreiden met grondwatermonitoring, overstortmonitoring of neerslagmonitoring. Wilt u meer weten over extra modules en mogelijkheden binnen Mous Aquaweb? Leest u daarover meer hieronder of informeert u bij onze contactpersonen