Levering en montage drie hydraulische schuiven gemeente Tynaarlo

In opdracht van de gemeente Tynaarlo heeft Mous Waterbeheer recentelijk drie hydraulische schuiven in bedrijf gesteld. Bij dit project was Roelofs in een vroeg stadium betrokken bij de engineering. Mous Waterbeheer verzorgde de levering en montage als totaalleverancier voor de gemeente Tynaarlo, waarbij de uiteindelijke oplossing van eerste ideevorming tot en met de inbedrijfstelling door Mous Waterbeheer werd uitgewerkt.

Over het project

Voor drie locaties in de gemeente Tynaarlo was een slimme oplossing nodig voor het beter benutten van de berging in het stelsel en verminderen van wateroverlast. Op twee locaties werd een wervelventiel gebruikt, echter deze waren vaak verstopt en niet bedienbaar. Een derde locatie was voorzien van een schuif die niet gangbaar meer was.

 

Levering en montage hydraulische schuiven

Voor alle drie de locaties is gekozen voor een gestuurde schuif, ofwel een schuif met hydraulische bediening. Er is gekozen voor de hydraulische oplossing, zodat er geen elektrotechnische apparaten in deze omgeving geplaatst hoeven te worden. Dit minimaliseert de kans op storingen.

 

Mous Waterbeheer leverde naast de hydraulische schuiven ook de elektrotechnische oplossing in de buitenopstellingskast. Daardoor is het mogelijk om de schuif, gesitueerd onder een putdeksel in de bestrating, op afstand te regelen door de ingebouwde wegmeetsysteem, zodat het water gereguleerd kan worden afgevoerd.

 

Er is gekozen voor volledige RVS316 schuiven en hydraulische cilinders, omdat deze bestand zijn tegen de gassen en medium in de rioolputten.

 

Werkzaamheden door Mous Waterbeheer

Mous Waterbeheer werkte in opdracht van de gemeente Tynaarlo een totaaloplossing uit, waarbij de hydraulische schuif op afstand kan worden bestuurd. Naast het aanbrengen van de schuiven, luiken, sokkels, besturingskasten en mantelbuizen verzorgde Mous Waterbeheer ook de werktuigbouwkundige en elektrotechnische tekeningen en de aansluiting van de installaties op de hoofdpost.

Meer informatie over nieuwbouw en renovatie van rioolgemalen

Mous Waterbeheer heeft veel ervaring met de nieuwbouw en renovatie van rioolinstallaties en polderinstallaties. Daarnaast voert Mous Waterbeheer in huis E- en M-tekenwerk uit, beschikken we over een mechanische en ET-werkplaats / kastenbouw en voeren we service en storingsdienst uit voor gemeenten en waterschappen.

 

Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn bedrijfspagina. Op de foto’s een indruk van de werkzaamheden op locatie.

Volg ons op LinkedIn