Werkzaamheden ET project Makkingaasterpolder

In week 43 zijn de vakmensen van Mous gestart met de werkzaamheden voor project Makkingaasterpolder. Voor Wetterskip Fryslân is in opdracht van aannemer Jelle Bijlsma de besturing van het gemaal vernieuwd. Mous Waterbeheer voert voor dit project alle ET werkzaamheden uit, waaronder het aanbrengen van ventilatie in het karakteristieke pomphuisje, en levert daarnaast de volledige pompinstallatie inclusief kleppen.

 

Voor de vernieuwing van de besturing van het gemaal werd allereerst de oude besturing uit het historische gebouw verwijderd. Inmiddels is de nieuwe besturingskast geplaatst en wordt hard gewerkt aan de nieuwe ET besturing van het gemaal (zie fotoserie). Op verzoek van de omgeving blijft het karakteristieke gebouwtje staan. Het is gerenoveerd en dient nu als schakelstation voor het gemaal. In de gebouwtje wordt nu ook een ventilatiesysteem aangebracht door Mous Waterbeheer. Dit vergde zorgvuldig ontwerp en plaatsing om de uitstraling van het beeldbepalende piramidedak intact te houden.

 

Ook de werkzaamheden aan de pompinstallatie zijn in volle gang. De pompputten zijn in een eerder stadium geplaatst (zie daarvoor onderstaande video en link) en in deze putten worden nu de kleppen gemonteerd.

 

Regelmatig plaatsen we via LinkedIn en via deze website nieuwe foto's van dit omvangrijke project. Klik op de button rechtsboven om de fotoserie in volledig scherm te bekijken.