Montage putkast rioolgemaal Paterswolde

Mous Waterbeheer verving in opdracht van de gemeente Tynaarlo de buitenopstellingskast van rioolgemaal Prinses Irenelaan in Paterswolde. Door de gemeente Tynaarlo is gekozen voor het verplaatsen van de besturing naar een putkast.

 

Over project RG Prinses Irenelaan Paterswolde

Het rioolgemaal aan de Prinses Irenelaan in Paterswolde is in 2019 uitgebreid gerenoveerd. Toentertijd zijn de pompen vervangen en is een standaard buitenopstellingskast geplaatst. Echter, omwonenden verzochten de gemeente om een alternatief voor de besturingskast die prominent in het uitzicht stond. De gemeente Tynaarlo koos daarom voor deze locatie voor plaatsing van de besturing in een putkast. Mous Waterbeheer voerde deze opdracht naar volle tevredenheid uit.

 

Over de putkast

De putkast wordt voor diverse toepassingen gebruikt, waaronder elektra- en wateraansluitingen. Ook voor het ondergronds plaatsen en toch eenvoudig bereikbaar houden van besturingskasten voor rioolgemalen is de putkast ideaal gebleken. Eerder al paste Mous Waterbeheer deze oplossing toe voor de renovatie van het rioolgemaal Steenwijkerdiep in opdracht van de gemeente Steenwijkerland. De ervaringen met putkast in de dichte bebouwing van het Steenwijkerdiep vormden de basis voor de selectie van de putkast voor de locatie Prinses Irenelaan in de gemeente Tynaarlo.

 

Lees meer over de voordelen van de putkast in het artikel ‘De voordelen van een putkast’.

 

Over de werkzaamheden door Mous Waterbeheer

Voor het vervangen van de buitenopstellingskast voor de gemeente Tynaarlo voerde Mous Waterbeheer de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe besturing in eigen huis uit. Daardoor kon de putkast inclusief besturing in korte tijd en vakkundig worden gemonteerd op locatie. Dat wat overgeplaatst en hergebruikt kon worden van de bestaande besturingskast en installatie is opnieuw gebruikt in de nieuwe opstelling.