Nieuwbouw 2 rioolgemalen voor bouwrijp maken Werklandschap Assen-Zuid

In opdracht van de gemeente Assen verzorgt Mous Waterbeheer de nieuwbouw van twee rioolgemalen ten behoeve van het nieuwe industriegebied Werklandschap Assen-Zuid. Beide rioolgemalen zijn inmiddels naar volle tevredenheid gemonteerd.

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

Mous Waterbeheer is verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden voor de nieuwbouw van de twee rioolgemalen. De werkzaamheden omvatten het ontwerp en de plaatsing van de besturing en de buitenopstellingskasten, de levering, plaatsing en inbedrijfstelling van de pompinstallaties en het leidingwerk. Daarnaast levert en plaatst Mous Waterbeheer de pompputten en de aluminium afdekluiken.

Alle elektrotechnische werkzaamheden worden in de eigen ET-werkplaats uitgevoerd. Door waar mogelijk het mechanische en elektrotechnische werk in de eigen werkplaats voor te bereiden, kan het werk op locatie vakkundig, veilig en efficiënt worden uitgevoerd.

 

Over het project

Ongeveer tien jaar geleden begon de gemeente Assen met de ontwikkeling van Werklandschap Assen-Zuid. Er is inmiddels veel vraag naar de grote kavels op het bedrijventerrein. De komst van een nieuwe fabriek in rookgasafvoer- en ventilatiesystemen, een energie-hub met een groen pompstation, een Burger King en een Starbucks onderstreept de populariteit van de Drentse hoofdstad als vestigingsplaats voor grote spelers. Voor de nieuwbouw van twee rioolgemalen als onderdeel van het bouwrijp maken van het bedrijventerrein werd door de gemeente Assen de expertise van Mous Waterbeheer ingeschakeld.

Meer informatie over nieuwbouw rioolgemalen

Mous Waterbeheer heeft veel ervaring met de nieuwbouw van rioolgemalen bij het woonrijp of bouwrijp maken van een gebied. In opdracht van gemeenten, waterschappen en aannemers werkt Mous Waterbeheer dagelijks aan de nieuwbouw en renovatie van poldergemalen en rioolgemalen. Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn Bedrijfspagina. Op onderstaande foto’s een indruk van de recente werkzaamheden.

Wilt u meer weten over de volledige ontzorging door Mous Waterbeheer? Neemt u dan contact met ons op.

volg ons op LinkedIn