Nieuwbouw 3 rioolgemalen Steenwijkerland

In opdracht van de Gemeente Steenwijkerland voerden de vakmannen van Mous Waterbeheer de nieuwbouw van drie rioolgemalen in het areaal uit. De rioolgemalen zijn gesitueerd aan de Het Garnizoen, Steenwijkerdiep en De Vesting. De oude rioolgemalen werden verwijderd en vervangen door nieuwe gemalen.

 

Over het project Nieuwbouw RG Steenwijkerland

Voor een bedrijfszeker rioolsysteem schreef de gemeente Steenwijkerland een onderhandse aanbesteding uit voor het vervangen van drie rioolgemalen in het areaal. Het ging om drie eenpompsinstallaties die vervangen moesten worden en uitgevoerd met een tweepompsinstallatie. De rioolgemalen De Vesting en Het Garnizoen waren alleen aan vervanging toe, Rioolgemaal Steenwijkerdiep Zuid was aan vervanging toe en moest daarnaast worden verplaatst naar een nieuwe locatie. De put zat op deze locatie in een weg, waardoor de weg bij onderhoud moest worden afgesloten. Dit rioolgemaal is daarom verplaatst.

 

Doel van het project Nieuwbouw RG Steenwijkerland

Doel van het vervangen van de rioolgemalen in de gemeente Steenwijkerland was het garanderen van de bedrijfszekerheid van het rioolsysteem. Daarbij zijn de eenpompsinstallaties vervangen door een nieuwe pompput met tweepompsinstallaties.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer voor nieuwbouw RG Steenwijkerland

Mous Waterbeheer voerde in opdracht van de gemeente Steenwijkerland het volledige renovatiewerk uit aan de drie rioolgemalen. Het werk omvatte het aanleveren van tekeningen, het plaatsen van nieuwe pompputten, het plaatsen en in bedrijf stellen van een tweepompsinstallatie ter vervanging van de bestaande eenpompsinstallatie en de volledige besturing inclusief buitenopstellingskast. Ook is het leidingwerk vervangen en zijn de rioolgemalen voorzien van een nieuw afdekluik.

 

Daarnaast verzorgde Mous Waterbeheer het volledige omgevingsmanagement, waaronder communicatie met omwonenden en omleidingen voor het verkeer. Mous Waterbeheer was ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de werkzaamheden voor verplaatsing van een sectiekast van het energiebedrijf.

 

Samenwerking voor project Nieuwbouw RG Steenwijkerland

Mous Waterbeheer voerde deze renovatie opdracht uit als hoofdaannemer voor de gemeente Steenwijkerland. Mous Waterbeheer werkt als merkonafhankelijk partner voor gemeenten en waterschappen samen met diverse partners met vakinhoudelijke kennis. Voor project Steenwijkerland werd bijvoorbeeld samengewerkt met partner Siemens. Zie daarvoor ook onderstaande fotoserie.

 

Meer informatie

Project nieuwbouw rioolgemalen Steenwijkerland is een goed voorbeeld van een project waarbij alle facetten van de vakkennis en partnerships van Mous Waterbeheer samenkomen. Van engineering tot kastenbouw, van besturingstechniek en elektrotechniek tot werktuigbouwkunde en projectplanning. Meer projecten door Mous Waterbeheer op onze website of te volgen via LinkedIn.