Nieuwbouw poldergemaal Prinses Margrietsluis

In opdracht van Wetterskip Fryslân realiseert Schot Infra in samenwerking met Mous Waterbeheer de nieuwbouw van 4 poldergemalen. De nieuwe gemalen De Luts Súd en Alde Geeuw zijn reeds gerealiseerd. Momenteel wordt het nieuwe poldergemaal Prinses Margrietsluis gebouwd. Mous Waterbeheer plaatste recent het leidingwerk, de pompen en de buitenopstellingskast inclusief de elektrotechnische installatie als onderdeel van de totale werkzaamheden door Mous Waterbeheer voor dit project.

Doel nieuwbouw gemaal Prinses Margrietsluis

Pal naast de Prinses Margrietsluis werkt Mous Waterbeheer aan de pompen en het leidingwerk en de elektrotechnische installaties voor een nieuw poldergemaal voor Wetterskip Fryslân. Dit nieuwe gemaal heeft een capaciteit van 45 m3 per minuut. Dat staat gelijk aan 7.500 keer de wc doorspoelen. De capaciteit per uur is 2,7 miljoen liter wat ongeveer overeenkomt met de inhoud van een Olympisch zwembad. Daarmee is poldergemaal Prinses Margrietsluis een belangrijke locatie voor de waterhuishouding in het gebied.

 

Over het project Nieuwbouw poldergemaal Prinses Margrietsluis

De nieuwbouw van poldergemaal Prinses Margrietsluis maakt onderdeel uit van een totaalproject voor Wetterskip Fryslân voor vier gemalen. Mous Waterbeheer ontwerpt, levert en installeert in opdracht van Schot Infra voor deze vier gemalen de elektrotechnische installatie en voert de werktuigbouwkundige werkzaamheden uit. Voor poldergemaal Prinses Margrietsluis wordt een bestaand poldergemaal volledig vervangen door een nieuw poldergemaal.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer voor nieuwbouw poldergemaal Prinses Margrietsluis

Mous Waterbeheer is verantwoordelijk voor de Et en Wtb werkzaamheden. De elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden voor poldergemaal Prinses Margrietsluis omvatten onder andere het ontwerp en de levering van de buitenopstellingskast inclusief de besturingen, het leidingwerk en twee pompen. Recentelijk hebben de vakmannen van Mous Waterbeheer de besturing en de buitenopstellingskast geplaatst. Op onderstaande foto’s het werk in uitvoering.

 

Samenwerking in team voor realisatie poldergemaal Prinses Margrietsluis

Evenals de eerdere twee projecten voor De Luts Súd en voor locatie Alde Geeuw werkt Mous Waterbeheer voor deze opdracht nauw samen met Schot Infra. De poldergemalen worden gebouwd in opdracht van Wetterskip Fryslân.