Nieuwbouw poldergemaal De Alde Geeuw

Als tweede van in totaal vier poldergemalen werkt Mous Waterbeheer in samenwerking met Schot Infra voor Wetterskip Fryslân aan de nieuwbouw van gemaal De Alde Geeuw in Vegelinsoord. Het bestaande gemaal wordt volledig vernieuwd, inclusief pompputten en installaties. Mous Waterbeheer voert voor dit project alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uit.

Over het project

De nieuwbouw van gemaal De Alde Geeuw maakt onderdeel uit van een omvangrijk project waarbij vier gemalen van Wetterskip Fryslân vernieuwd worden. Het gaat om de gemalen Alde Geeuw, Nes, Prinses Margrietsluis en Luts Súd. Gemaal Luts Súd is reeds opgeleverd. Door Wetterskip Fryslân is voor dit poldergemaal gekozen voor nieuwbouw, omdat het bestaande gemaal uit 1952 aan het einde van de technische levensduur is.

Nieuwbouw poldergemaal De Alde Geeuw

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

In opdracht van hoofdaannemer Schot Infra voert Mous Waterbeheer voor Wetterskip Fryslan alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden omvatten onder andere het ontwerp, de levering en de installatie van het leidingwerk, het ontwerp, de ontwikkeling en de installatie van de besturing, en de bouw en levering van de besturingskast.

Dronevideo De Alde Geeuw