Ombouw van droog naar natopgesteld rioolgemaal in Almere

Als onderdeel van het renovatieproject 8 rioolgemalen in opdracht van de gemeente Almere voert Mous Waterbeheer momenteel de grote renovatie aan vier rioolgemalen uit. Mous Waterbeheer leverde eerder dit jaar reeds vier van de acht rioolgemalen op. Momenteel wordt gewerkt aan de grote renovatie van het rioolgemaal aan de Goudsbloemweg. 

Over het project

Voor de renovatie van 8 rioolgemalen gunde de gemeente Almere het werk aan Mous Waterbeheer. Het project is opgedeeld in twee subprojecten, waarbij de eerste vier gemalen inmiddels zijn gerenoveerd. Het tweede deel van de opdracht omvat de grote renovatie van vier rioolgemalen, waarvan de werkzaamheden complexer en uitgebreider van aard zijn. Eén van de gemalen wordt volledig vernieuwd, waarbij ook de huidige betonput wordt verwijderd en vervangen door een duurzamere PE put. De overige drie droogopgestelde rioolgemalen worden volledig omgebouwd naar een natte opstelling.

 

Renovatie rioolgemaal Goudsbloemweg

Voor de renovatie van het rioolgemaal aan de Goudsbloemweg in Almere werd de bestaande droogopgestelde pompinstallatie omgebouwd naar een natopgesteld gemaal. Daarvoor is er een PE-put in de bestaande droge kelder geplaatst. Mous Waterbeheer concentreert zich op de ET en WTB werkzaamheden en heeft Knipscheer Infra ingeschakeld voor de civiele werkzaamheden.

 

Meer informatie over ombouw en renovatie rioolgemalen

Mous Waterbeheer heeft veel ervaring met de renovatie, nieuwbouw en ombouw van rioolgemalen. In opdracht van gemeenten, waterschappen en aannemers werkt Mous Waterbeheer dagelijks aan poldergemalen en rioolgemalen. Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn Bedrijfspagina. Op onderstaande foto’s een indruk van de recente werkzaamheden (werk in uitvoering).

 

Wilt u meer weten over de volledige ontzorging door Mous Waterbeheer? Neemt u dan contact met ons op.