Project vervanging poldergemaal Roodenmolenpolder

In samenwerking met aannemer Jelle Bijlsma BV Grond-, weg- en waterbouw voert Mous Waterbeheer de vervanging uit van poldergemaal Roodenmolenpolder in Sassenheim. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland.

 

Over het project poldergemaal Roodenmolenpolder

Het huidige poldergemaal Roodenmolenpolder is aan het einde van de levensduur. Daarom is vervanging noodzakelijk. Voor de realisatie van poldergemaal Roodenmolenpolder is het huidige gemaal gesloopt. Mous Waterbeheer is betrokken bij de realisatie van het nieuwe gemaal. Onder andere door de locatie van het poldergemaal in een wijk gaat het om een complex projectplan. Hoogheemraadschap van Rijnland heeft daarom de gebundelde expertise en ervaring van Jelle Bijlsma en Mous Waterbeheer ingeschakeld voor de uitvoering van dit project.

 

Doel project

Poldergemaal Roodenmolenpolder vervult een relevante functie in de waterhuishouding in het gebied rond Sassenheim. Het huidige poldergemaal is aan het einde van de levensduur en renovatie of onderhoud zijn kostentechnisch en uitvoeringstechnisch niet haalbaar. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw van het poldergemaal.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

Mous Waterbeheer voert de elektrotechnische installatie en alle werktuigbouwkundige werkzaamheden uit voor het vervangen van gemaal Roodenmolenpolder. De realisatie van het nieuwe poldergemaal Roodenmolenpolder wordt samen met aannemer Jelle Bijlsma uitgevoerd. Beide Friese bedrijven zijn partners voor vele werken in opdracht van Wetterskip Fryslân en zijn samen ingeschakeld voor de uitvoering van project Roodenmolenpolder in opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland.

 

Meer informatie over vervanging en renovatie van poldergemalen

Project Roodenmolenpolder is één van de veelvoorkomende projecten die Mous Waterbeheer uitvoert in opdracht van waterschappen. Bekijk deze projecten op onze website of volg ons via onze LinkedIn Bedrijfspagina. Wilt u meer weten over de volledige ontzorging door Mous Waterbeheer op gebied van ET en Wtb? Neemt u dan contact met ons op.

 

Op de foto's werk in uitvoering tijdens de montage van het leidingwerk. Houd deze pagina in de gaten voor meer foto's van dit project.