Nieuwbouw drie rioolgemalen Nieuwbouwplan Reeve in Kampen

Nabij Kampen wordt hard gewerkt aan het bouwrijp maken van woongebied Reeve. Mous Waterbeheer verkreeg de opdracht voor het leveren en aanbrengen van drie rioolgemalen voor het nieuwe dorp in de IJsseldelta.

 

Over project nieuwbouw rioolgemalen Reeve

De levering van drie rioolgemalen door Mous Waterbeheer maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van Reeve. Midden in Polder Dronthen, een oude polder aan de westzijde van Kampen, wordt een nieuw woongebied ontwikkeld. Hier, ideaal gesitueerd aan de Randmeren en nabij belangrijke voorzieningen, zullen drie wijken ontstaan: De Werven, De Dorpskern en Het Eiland. De ambities voor Reeve liggen hoog en brengen uitdagingen in klimaat en wonen samen. Meer over dit project op https://www.nieuwbouw-reeve.nl/

 

Doel nieuwbouw rioolgemalen Reeve

De levering en installatie van de rioolgemalen maakt onderdeel uit van het bouwrijp maken van het woongebied Reeve. Op het terrein worden in totaal 3 rioolgemalen geplaatst voor de ontsluiting van het rioolsysteem. De werkzaamheden voor de levering en installatie van de eerste rioolgemalen zijn recent van start gegaan. In de loop van 2022 zullen de werkzaamheden volledig worden opgeleverd. 

 

Werkzaamheden nieuwbouw rioolgemalen Reeve

Mous Waterbeheer is als aannemer verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden voor de 3 rioolgemalen. De werkzaamheden omvatten het ontwerp en de plaatsing van de besturing en de buitenopstellingskasten, de levering, plaatsing en inbedrijfstelling van de pompinstallaties en het leidingwerk. Daarnaast levert en plaatst Mous Waterbeheer de pompputten en de aluminium afdekluiken.

 

Meer informatie over nieuwbouw rioolgemalen

Project Reeve is een uniek project; in opdracht van gemeenten, waterschappen en aannemers werkt Mous Waterbeheer dagelijks aan de nieuwbouw van rioolgemalen. Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn Bedrijfspagina. Op onderstaande foto’s een indruk van de recente werkzaamheden.

Wilt u meer weten over de volledige ontzorging door Mous Waterbeheer op gebied van ET en Wtb? Neemt u dan contact met ons op.