Renovatie rioolgemaal Hoefbladstraat Emmeloord

In opdracht van de gemeente Noordoostpolder renoveerde Mous Waterbeheer meerdere rioolgemalen in het areaal van de gemeente. Een van de locaties was rioolgemaal Hoefbladstraat in Emmeloord.

Over het project

Mous Waterbeheer voert aan diverse rioolinstallaties in het areaal van de gemeente Noordoostpolder renovatiewerk uit. Voor enkele locaties is de renovatie beperkt tot het plaatsen van een nieuwe buitenopstellingskast; voor rioolgemaal  Hoefbladstraat werd uitgebreider gerenoveerd.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

Voor de renovatie van rioolgemaal Hoefbladstraat zijn onder andere de pompen vervangen door nieuwe Flygt pompen met softstarters. De bestaande rioolspindelschuif is vervangen door een schuif met elektrische aandrijving. Ook de besturingsinstallatie is vernieuwd.

Mous Waterbeheer heeft voor de renovatie van de rioolgemalen kritisch gekeken naar mogelijkheden voor doelgerichte vervanging, in combinatie met hergebruik van mechanische en elektrische onderdelen die nog prima functioneren. Zo zijn voor RG Hoefbladstraat onder andere de buitenopstellingskast en niveaumeting opnieuw gebruikt en is het bestaande modem overgeplaatst.

 

Oog voor duurzaamheid bij onderhoud en renovatie

Mous Waterbeheer zet zich al jaren in voor verbetering van bestaande installaties met oog voor materiaalgebruik en vervoersbewegingen. Renovatie van rioolgemalen, gecertificeerde afvoer van reststromen en duurzaam onderhoud vormen daarom een centraal deel van de werkzaamheden door Mous Waterbeheer. Er wordt actief met de opdrachtgever gekeken naar mogelijkheden voor gericht hergebruik en revisie.

 

Meer weten over duurzaam onderhoud en circulariteit? Lees er meer over op onze website.

Meer informatie over nieuwbouw en renovatie van rioolgemalen

Mous Waterbeheer heeft veel ervaring met de nieuwbouw en renovatie van gemalen, zowel poldergemalen als rioolgemalen. Daarnaast voert Mous Waterbeheer in huis E- en M-tekenwerk uit, beschikken we over een mechanische en ET-werkplaats / kastenbouw en voeren we service en storingsdienst uit voor gemeenten en waterschappen.

 

Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn bedrijfspagina. Op de foto’s een indruk van de werkzaamheden op locatie.

Volg ons op LinkedIn