Renovatie rioolgemaal Molenpad Sint Annen

In opdracht van de gemeente Groningen voerde Mous Waterbeheer recent de mechanische en elektrische renovatie uit aan gemaal Molenpad in Sint Annen. Voor de renovatie van het gemaal werd de volledige besturing vervangen alsmede het leidingwerk en de pompinstallaties.

 

Over het project renovatie rioolgemaal Molenpad

De renovatie van rioolgemaal Molenpad is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Groningen. Het gemaal staat in Sint Annen, een dorp ten noordoosten van de stad Groningen. De huidige installatie was aan het einde van de technische levensduur en aan vervanging toe. Voor de renovatie zijn zowel de elektrotechnische installatie als de mechanische constructie vernieuwd.

 

Doel renovatie rioolgemaal Molenpad

Doel van de renovatie was het verbeteren van de betrouwbaarheid en continuïteit van het rioolgemaal. De installatie was aan het einde van de technische levensduur en aan vervanging toe.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer voor renovatie rioolgemaal Molenpad

In opdracht van de gemeente Groningen voerde Mous Waterbeheer de volledige renovatie van het rioolgemaal uit. Deze werkzaamheden bestonden uit een elektrotechnisch deel en een mechanisch deel. Zo werd het leidingwerk vervangen door nieuw leidingwerk en werden er twee nieuwe pompen geplaatst en in bedrijf gesteld. Daarnaast werd de besturingskast vervangen en ook de elektrotechnische installatie vernieuwd door het plaatsen van nieuwe besturing.

 

Samenwerken in team renovatie rioolgemaal Molenpad

Mous Waterbeheer voerde de renovatie aan rioolgemaal Molenpad Sint Annen uit in opdracht van de gemeente Groningen. Mous Waterbeheer voert zowel nieuwbouw als renovatie uit aan rioolgemalen, drukriolering en poldergemalen. Deze werkzaamheden worden in onderaanneming uitgevoerd in bouwteam of in opdracht van gemeenten en waterschappen.

 

Meer informatie over de nieuwbouw en renovatie van rioolgemalen, poldergemalen en drukriolering vindt u op de pagina Integraal Waterbeheer. Meer over besturingen en telemetrie leest u op de pagina Telemetrie. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten.