Renovatie rioolgemaal Zieltjes Oldemarkt

In opdracht van Gemeente Steenwijkerland voerde Mous Waterbeheer kortgeleden de renovatie uit van rioolgemaal Zieltjes Oldemarkt. Voor deze renovatie werd zowel de elektrotechnische installatie als de mechanische onderdelen vernieuwd.

Over het project

Rioolgemaal Zieltjes in Oldemarkt was toe aan renovatie. Daarom heeft gemeente Steenwijkerland opdracht verstrekt aan Mous Waterbeheer om het rioolgemaal te renoveren. Recentelijk is de renovatie uitgevoerd en opgeleverd, waardoor het rioolgemaal weer vele jaren kan functioneren.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

Mous Waterbeheer voerde zowel de elektrotechnische als mechanische werkzaamheden uit voor de renovatie van rioolgemaal Zieltjes in Oldemarkt. Onderdeel van de renovatie was het vervangen van de buitenopstellingskast inclusief ET-besturing en de debietmeter. In de pompput zijn twee nieuwe Grundfos pompen geplaatst en is het leidingwerk vervangen. Ook de betonfundatie is aangepast en bijgewerkt.

 

Oog voor duurzaamheid bij onderhoud en renovatie

Mous Waterbeheer zet zich al jaren in voor verbetering van bestaande installaties met oog voor materiaalgebruik en vervoersbewegingen. Renovatie van rioolgemalen, gecertificeerde afvoer van reststromen en duurzaam onderhoud vormen daarom een centraal deel van de werkzaamheden door Mous Waterbeheer. Er wordt actief met de opdrachtgever gekeken naar mogelijkheden voor gericht hergebruik en revisie.

 

Meer weten over duurzaam onderhoud en circulariteit? Lees er meer over op onze website.

Meer informatie over nieuwbouw en renovatie van rioolgemalen

Mous Waterbeheer heeft veel ervaring met de nieuwbouw en renovatie van gemalen, zowel poldergemalen als rioolgemalen. Daarnaast voert Mous Waterbeheer in huis E- en M-tekenwerk uit, beschikken we over een mechanische en ET-werkplaats / kastenbouw en voeren we service en storingsdienst uit voor gemeenten en waterschappen.

 

Meer projecten staan op onze website of vindt u op onze LinkedIn bedrijfspagina. Op de foto’s een indruk van de werkzaamheden op locatie.

Volg ons op LinkedIn