Mous Waterbeheer renoveert rioolgemalen gemeente Almere

Naar aanleiding van gunning van de aanbesteding ‘Renoveren en vervangen van rioolgemalen in Almere Stad en Almere Buiten’ aan Mous Waterbeheer, voeren wij in opdracht van de gemeente Almere de renovatie uit van vier rioolgemalen. Het gaat om de gemalen Rioolgemaal Lansingstraat, Rioolgemaal Dagenweg, Rioolgemaal Prozastraat en Rioolgemaal Ravelplantsoen.

 

Over het project

De gemeente Almere werkt aan het onderhoud van persleidingen en gemalen in Almere Stad en Almere Buiten. De meeste pompinstallaties zijn aan vervanging toe. Doel van de opdracht is het vervangen van de rioolgemalen zodat deze weer voldoen aan de huidige eisen en jaren mee kunnen. Daarbij worden twee drooggemalen omgebouwd naar natgemaal. Daarvoor wordt een PE-put in de bestaande droge kelder geplaatst. Een derde gemaal wordt mechanisch en elektrisch gerenoveerd en het vierde gemaal wordt volledig vervangen, inclusief nieuwe put en pompinstallatie.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer

De werkzaamheden voor de gemeente Almere omvatten onder meer uit grondwerk en het verwijderen van verouderde elementen, het aanleggen van leidingwerk, vervanging van de mechanische en elektrotechnische installatie en het leveren en plaatsen van een nieuwe rioolgemaal op de huidige locaties. De werkzaamheden aan de vier gemalen zullen conform planning voor de zomer worden afgerond.

 

Foto’s werkzaamheden vervanging rioolgemalen gemeente Almere

In onderstaande fotoserie een indruk van de werkzaamheden aan de gemalen Rioolgemaal Lansingstraat, Rioolgemaal Dagenweg, Rioolgemaal Prozastraat en Rioolgemaal Ravelplantsoen.