Levering elektrotechnische installatie gemaal De Murk

Voor de renovatie van pompgemaal De Murk leverde Mous Waterbeheer in opdracht van Schot Infra B.V. het elektrotechnische deel van de installatie.

 

Over het project gemaal De Murk

Het gemaal De Murk ligt tussen Miedum en Gytsjerk aan de Elfstedenroute, naast de beroemde tegeltjesbrug. Het gemaal is ruim 35 jaar oud en daardoor aan het einde van de technische levensduur. Om deze reden is het gemaal gerenoveerd. Daarbij is ook aandacht besteed aan de vispasseerbaarheid van het gemaal met een visvriendelijke vijzel van Spaans Babcock.

 

Doel renovatie gemaal De Murk

Gemaal De Murk is al ruim 35 jaar in bedrijf. De technische installatie van dit vijzelgemaal was daarmee toe aan renovatie. Naast de renovatie aan de mechanische en elektrotechnische installaties is tevens een nieuw gemaalgebouw geplaatst.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer voor renovatie gemaal De Murk

Mous Waterbeheer voerde voor de renovatie van gemaal De Murk alle elektrotechnische werkzaamheden uit.

 

Samenwerken in team renovatie gemaal De Murk

Hoofdaannemer Schot Infra schakelde Mous Waterbeheer in voor alle ET-werkzaamheden. Daarnaast voerde Spaans Babcock de noodzakelijke renovatie aan het vijzelgemaal uit en plaatste de visvriendelijke vijzels.

 

Op de fotoserie de werkzaamheden aan vijzelgemaal De Murk met op de achtergrond de tegeljesbrug, een icoon tijdens de Elfstedentocht op de schaats.