Vervangen rioolgemaal Bolwerk

Mous Waterbeheer voerde in samenwerking met Knipscheer de renovatie uit aan 3 rioolgemalen in het areaal van de gemeente Steenwijkerland. Het bestaande rioolgemaal op locatie Bolwerk werd vervangen door een nieuw gemaal. Hieronder een omschrijving van het project en een fotoserie.

 

Over project vervanging rioolgemaal Bolwerk

Het vervangen van rioolgemaal op locatie Bolwerk maakt onderdeel uit van een groter project waarbij 3 rioolgemalen in de gemeente Steenwijkerland worden gerenoveerd. Naast RG Bolwerk gaat het om de rioolgemalen Steenwijkerdiep en Magistraat.

 

Doel van vervanging rioolgemaal Bolwerk

Het bestaande eenpomps rioolgemaal op locatie Bolwerk was aan renovatie toe. Door de renovatie voldoet het rioolgemaal aan de huidige eisen. Daarvoor is een grotere pompput geplaatst. Daarin is een tweepompsinstallatie geplaatst ter vervanging van de bestaande eenpompsinstallatie. De vervanging zorgt er voor dat de betrouwbaarheid van het rioolgemaal Bolwerk is vergroot.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer voor vervanging rioolgemaal Bolwerk

Mous Waterbeheer voerde de vervanging van rioolgemaal Bolwerk uit in opdracht van de gemeente Steenwijkerland. De werkzaamheden werden in samenwerking met Knipscheer uitgevoerd. De pompput werd vervangen door een grotere put. Ook verving Mous Waterbeheer de verouderde elektrotechnische installatie en voerden onze vakmannen de werktuigbouwkundige werkzaamheden uit.

 

Op onderstaande fotoserie een indruk van de werkzaamheden op locatie Bolwerk.