Vervanging RG Magistraat

Mous Waterbeheer voerde in opdracht van de gemeente Steenwijkerland de renovatie uit aan 3 rioolgemalen in het areaal. Het bestaande rioolgemaal op locatie Magistraat werd vervangen door een nieuw gemaal. Hieronder een omschrijving van het project en een fotoserie.

 

Over project vervanging RG Magistraat

Het vervangen van rioolgemaal Magistraat maakt onderdeel uit van een groter project waarbij 3 rioolgemalen in de gemeente Steenwijkerland worden gerenoveerd. Naast RG Magistraat gaat het om de rioolgemalen Steenwijkerdiep en Bolwerk.

 

Doel van vervanging RG Magistraat

Het bestaande eenpomps rioolgemaal op locatie Magistraat was aan renovatie toe. Door de renovatie voldoet het rioolgemaal aan de huidige eisen. Ook is er een tweepompsinstallatie geplaatst ter vervanging van de eenpompsinstallatie. Daardoor is de betrouwbaarheid van het rioolgemaal Magistraat vergroot.

 

Werkzaamheden Mous Waterbeheer voor vervanging RG Magistraat

Mous Waterbeheer voerde de vervanging van rioolgemaal Magistraat uit in opdracht van de gemeente Steenwijkerland. Zo werd de pompput vervangen door een grotere put. Ook verving Mous Waterbeheer de verouderde elektrotechnische installatie en voerden onze vakmannen de werktuigbouwkundige werkzaamheden uit.

 

Op onderstaande fotoserie een indruk van de werkzaamheden op locatie Magistraat.