Kwaliteit in techniek, veiligheid en duurzaamheid

Management, onderhoud en besturing van gemalen en drukrioleringsclusters vragen uw voortdurende aandacht. De besturingsinstallaties van Mous Waterbeheer combineren bewezen kwaliteit met de meest recente normen op het gebied van techniek, veiligheid én duurzaamheid.

 

Maatwerk besturingen door in huis kastenbouw/besturingen

Onze besturingsinstallaties kunnen volledig volgens klantspecificatie worden uitgevoerd. Mous Waterbeheer vervult daarin met plezier een adviserende rol. Op onze elektroafdeling staan vakmensen garant voor een correcte uitvoering van uw wensen. Van eerste ontwerp tot en met de opbouw van besturingskasten en het testen van besturingen; alle stappen vinden in huis plaats.

 

PLC-technologie

Mous-besturingen draaien op moderne PLC-technologie die is voorzien van programmatuur uit eigen huis. Deze programmatuur is een cruciale schakel in het functioneren van elke besturingsinstallatie. Op het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel van de PLC zijn alle functies uit te lezen of in te stellen. Onze programmeurs zijn in staat zeer specifieke klantwensen op te lossen.

 

Programmeren conform IEC 61131-3 norm

Het engineeringteam van Mous Waterbeheer heeft inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in PLC-techniek en programmeren. We passen de best practices toe om installaties en klantoplossingen te optimaliseren. Dat doen we volledig merkonafhankelijk en conform de internationale IEC 61131-3 norm. Juist doordat we bij Mous Waterbeheer het volledige proces beheersen, van softwareontwikkeling en ontwerp tot en met installatie en onderhoud, kunnen we elk vraagstuk op het gebied van procesautomatisering in het veld oplossen.

 

SMK-kasten

Op basis van ervaringen en adviezen van gebruikers ontwikkelde Mous Waterbeheer een voordelig multifunctioneel besturingssysteem, de Standaard Mous Kast (SMK). Deze kast is speciaal ontworpen voor gemalen met twee pompen tot ca. 5,5 kW, draait op standaardsoftware en kent diverse uitbreidingsmogelijkheden.