Leerzame eerste cursusdag Mous Academy

Op woensdag 8 juni was de aftrap van de Mous Academy. Deze cursusdag stonden vier cursussen op het programma. Het werd een leerzame cursusdag voor zowel monteurs als technisch kantoorpersoneel.

 

Afwisselend programma

Doel van de Mous Academy is een afwisselend programma te bieden waarmee technisch personeel in het veld en op kantoor concrete handvatten aangereikt krijgen die vervolgens direct toegepast kunnen worden. De eerste cursusdag was een afwisseling van theoretische kennis en werkplaatsworkshops. Zo werd er een cursus Instructies voor opname aangeboden, waarbij monteurs en kantoorpersoneel inzicht kreeg in de richtlijnen en vereisten voor een goede opname in het veld. Daarnaast werd er een workshop Inbedrijfstelling aangeboden en een training Montage. Xylem verzorgde een werkplaatstraining waar specifieke aandachtspunten voor de installatie en reparatie van hun pompen aan bod kwam.

 

Op termijn ook beschikbaar voor klanten

Het cursusprogramma voor 2022 is volledig ingevuld met zes cursusdagen en zo’n 30 cursussen en workshops. Vanaf 2023 is het cursusprogramma voor de Mous Academy ook beschikbaar voor technici werkzaam bij klanten van Mous Waterbeheer. Doel is om de Mous Academy op termijn open te stellen voor jonge technici, personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en 60+’ers.