Mous Waterbeheer draagt bij aan bijenstand met duurzaam bijenhotel

BALK – Bij het kantoor van Mous Waterbeheer in Balk is afgelopen dinsdag een duurzaam bijenhotel geplaatst ter ondersteuning van de bijenstand. Het bijenhotel is komende winter al een ideale plek voor insecten om te overwinteren en zal vanaf het voorjaar volop plaats bieden voor diverse bijensoorten en andere insecten.

 

Het bijenhotel is gemaakt bij een sociale werkplaats. Daarmee is het bijenhotel niet alleen een duurzame keuze voor bijen, maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt het bijenhotel gebouwd van duurzaam hout en krijgt afvalmateriaal middels upcycling een nieuwe nuttige bestemming.

 

 

Nieuwsberichten over de slechte bijenstand en het uitzetten van een natuurwandelpad vlak langs het kantoorpand van Mous Waterbeheer waren aanleiding voor de plaatsing van het bijenhotel. “Als duurzaam bedrijf in waterbeheer willen we natuurlijk ook onze bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving. Hoe klein ook, bijen en insecten zijn daarin een onmisbare schakel.” legt Hidde Kriele van Mous Waterbeheer uit. “We zijn voortdurend op zoek naar manieren om zowel voor mens als dier een gezonde en duurzame leef- en werkomgeving te realiseren. Daarin nemen we actief stappen, zoals in het geval van het bijenhotel bij ons kantoor.”

 

Naast het bijenhotel zijn er ideeën voor meer duurzame initiatieven om de bijenstand te ondersteunen. “We denken bijvoorbeeld na over het beschikbaar stellen van ons dak aan imkers. Imkers die hun korven op ons terrein of dak willen plaatsen, kunnen contact met ons opnemen. Samen kunnen we dan kijken wat er mogelijk is.”

 

Wandelaars kunnen gerust een kijkje komen nemen bij het bijenhotel. Op het informatiebord naast het bijenhotel is meer te lezen over het bijenhotel, over de insecten en welke nuttige bijdrage zij leveren aan de leefomgeving. Ook zijn er leuke weetjes te vinden op het bord.