Mous Waterbeheer plaatst binnenkort 2000e SVA-X16 voor uitfasering CSD, ISDN en PSTN

BALK – Binnenkort plaatst Mous Waterbeheer de 2000e SVA-X16 communicatiemodule in de uitfasering van ISDN, PSTN en CSD. Reeds in 2019 werden ISDN en PSTN uitgefaseerd en per 1 mei 2021 is ook CSD uitgefaseerd. Daardoor is het voor telemetriesystemen die nog gebruikmaken van deze technieken noodzakelijk de communicatiemodules te updaten.

 

Ontwikkeling SVA-X16 module voor plug & play ombouw

Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen ontwikkelde Mous Waterbeheer in 2018 in samenwerking met Adésys de SVA-X16 communicatiemodule. De SVA-X16 is een sectorspecifieke functionele modem voor de besturing van (mini)gemalen. De module maakt de overstap van ISDN, PSTN en CSD naar nieuwe communicatie een kwestie van plug & play. Dit betekent concreet dat de SVA-X16 één-op-één uitwisselbaar is met de verouderde, analoge techniek en kan worden ingezet zonder extra ombouwkosten.

 

Gemeenten kiezen voor functionele modem SVA-X16

Inmiddels lopen er bij veel van onze klanten proefprojecten met de SVA-X16 communicatiemodule en zijn er diverse grote projecten in uitvoering. Het grote merendeel van de proefprojecten omvat de ombouw van Radius naar SVA-X16 modems. Voor de projecten in uitvoering staat binnenkort de plaatsing van de 2000e SVA-X16 modem gepland. Inmiddels zijn verschillende projecten reeds uitgevoerd en naar volle tevredenheid opgeleverd.

 

Speciaal ontwikkeld voor gemeenten en waterschappen

De SVA-X16 is een functionele modem en speciaal ontwikkeld voor de watersector – voor waterschappen en gemeenten. De jarenlange ervaring van Mous Waterbeheer met telemetrie en onderhoud van (mini)gemalen in combinatie met de kennis van Adésys met kritische alarmeringen zorgen voor unieke voordelen ten opzichte van bestaande besturingen, waaronder Radius. De SVA-X16 maakt het onder andere mogelijk om:

 

  • alle modules in het areaal te monitoren;
  • storingen realtime in te zien;
  • minigemalen over diverse locaties te bereiken;
  • elke module op afstand te besturen.

 

Een unieke functionaliteit van de SVA-X16 is de spanningsuitvalmelding, waarmee uitval van de spanning direct wordt opgemerkt en gemeld.

 

Uitfasering ISDN, PSTN, CSD

Door de uitfasering van ISDN en PSTN vervielen de analoge lijnen per 1 september 2019, en met de uitfasering van CSD per 1 mei 2021 verviel ook deze traditionele vorm van modemcommunicatie. Direct bij aankondiging van de uitfasering ontwikkelde Mous Waterbeheer in samenwerking met communicatiepartner Adésys de SVA-X16. Doel van deze ontwikkeling was het realiseren van een laagdrempelige en toekomstbestendige communicatieoplossing voor minigemalen zonder extra ombouwkosten.

 

Vragen over besturing van uw areaal

Heeft u vragen over de besturing van uw areaal? Wilt u meer weten over renovatie van uw minigemalen middels de SVA-X16 communicatiemodule? Neemt u dan contact op met Klaas Jan Dijkstra (direct nummer: 0514 60 89 08 of kj.dijkstra@mouswaterbeheer.nl).