Mous Waterbeheer verkrijgt grootste renovatieopdracht van de afgelopen 10 jaar

BALK - Mous Waterbeheer is door de gemeente Ede geselecteerd voor het project Renovatie stedelijke gemalen 2e fase. Het door Mous Waterbeheer ingediende plan van aanpak behaalde de hoogste score in de aanbesteding. Het is het grootste renovatieproject voor Mous Waterbeheer in tien jaar. 

 

Het gaat om een omvangrijke opdracht voor het bedrijfsonderdeel Projectrealisatie en omvat de renovatie van 36 gemalen, 1 nieuw gemaal, 23 debietmeterputten en de levering en installatie van pompen, leidingwerken en besturingen. 

 

Bijzonder aan het project zijn een aantal zeer specifieke locaties waarvoor maatwerk noodzakelijk is. Zo ligt het areaal in hartje Veluwe en is aandacht voor flora en fauna cruciaal. Daarnaast bieden ondernemers in de gemeente toeristische gastvrijheid aan bezoekers uit binnen- en buitenland.  

 

Onder het thema Ede in Control presenteerde Mous Waterbeheer in januari 2020 een helder plan van aanpak. Door gedegen voorbereiding, risico-erkenning en de inzet van de vakmensen van Mous Waterbeheer is een realistisch en aansprekend plan neergelegd, waarin al deze specifieke aspecten uitgewerkt zijn. 

 

Ook voor dit project is samenwerking onmisbaar. Voor realtime inzicht en continue sturing worden slimme tools ingezet. Op die manier komen de vakkennis van de gemeente Ede, Mous Waterbeheer en andere samenwerkingspartners samen ten behoeve van de burgers. Mous Waterbeheer zorgt op die manier voor optimale grip op het areaal en goede communicatie met alle belanghebbenden. 

 

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden in de opstartfase. Werkzaamheden op locatie zullen naar verwachting vanaf mei 2020 ingepland worden.