Duurzaamheid is voor Mous Waterbeheer meer dan een gespreksonderwerp; het is een vanzelfsprekend deel van onze dagelijkse werkwijze. Want we werken elke dag in de natuurlijke omgeving die we door willen geven aan volgende generaties. Daarom bedenken, ontwerpen, bouwen en onderhouden we duurzame gemalen die onderhoudsvrij zijn, bouwen we zoveel mogelijk prefab en minimaliseren we transportbewegingen en montageactiviteiten op locatie.
Duurzaamheid in de dagelijkse praktijk
Mous Waterbeheer richt zich op praktische invulling van duurzaamheid en circulariteit door revisie, refurbish en hergebruik in de werkplaats, focus op Veiligheid & Milieu via de Veiligheidsladder en CO2 prestatieladder en het bieden van een gezonde werk- en leeromgeving. Zo hebben we de afgelopen jaren alle verlichting in ons pand vervangen door LED, maken onze projectleiders en accountmanagers gebruik van elektrische auto’s en is ons dak voorbereid voor plaatsing van zonnepanelen. Deze worden heel binnenkort al geplaatst.
Maar we zetten ons ook in voor een veilige en fijne werkomgeving. Vijfmaal per jaar organiseert Mous Waterbeheer een interne trainingsdag. Ook laten we jongeren kennismaken met techniek tijdens de Doe-dag op de regionale scholengemeenschap CSG in Balk en bieden we leerwerkplekken voor personen met afstand tot arbeidsmarkt.
Circulariteit bij service en onderhoud
Mous Waterbeheer is verantwoordelijk voor correctief en preventief onderhoud aan circa 11.000 installaties in heel Nederland. Dit biedt unieke kansen voor circulair onderhoud in de eigen werkplaats. Hierbij ligt de focus op re-use, re-pair, re-furbish, re-manufacture, re-purpose en recycle van bestaande gemalen, zodat grondstoffen beschikbaar blijven voor hergebruik. Afvoer niet-herbruikbaar restmaterialen vindt plaats conform ISO14001.