Pilotproject renovatie 35 drukgemalen gemeente Putten door Mous Waterbeheer

PUTTEN - Medio mei start Mous Waterbeheer in opdracht van de gemeente Putten met renovatiewerkzaamheden aan 35 drukgemalen. De renovatiewerkzaamheden maken deel uit van een pilotproject als voorbereiding op de renovatie van 700 gemalen in de gemeente Putten. Het doel van het pilotproject is dat alle partijen kennis verzamelen in voorbereiding op de renovatie van alle 700 gemalen in de gemeente.

 

Voor het pilotproject zijn 35 drukgemalen geselecteerd. Een drukgemaal bestaat onder andere uit een pomp en een besturingsinstallatie om het riool probleemloos te laten functioneren. In vrijwel alle gevallen ziet u alleen een grijze of donkergroene buitenkast. De werkzaamheden aan de 35 drukgemalen lopen uiteen van kleine aanpassingen tot volledige renovatie. Door deze gemalen te selecteren voor de pilot krijgen alle partijen een goed beeld van de omvang van de renovatiewerkzaamheden. Deze kennis gebruikt het projectteam voor de planning en uitvoering van het totaalproject.

 

Mous Waterbeheer is al jarenlang een partner van de gemeente Putten voor nieuwbouw, onderhoud en renovatie aan gemalen. Tijdens de voorbereidingen op de pilot zijn alle aspecten van de renovatiewerkzaamheden in kaart gebracht. Daarbij is ook rekening gehouden met bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Goede communicatie met de bewoners is een speerpunt. Zo wordt vooraf met de bewoners gecommuniceerd wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd en kunnen bewoners direct contact opnemen met Mous Waterbeheer in geval van vragen.

 

In de watersector is Mous Waterbeheer al tientallen jaren een sterke naam die bekend staat om service, begeleiding en kwaliteit. De vakmensen van Mous Waterbeheer bedenken, ontwikkelen, leveren en onderhouden innovatieve oplossingen voor de watersector. Naast kleine drukgemalen zoals in de gemeente Putten, werkt Mous Waterbeheer aan riool- en oppervlaktewatergemalen, bruggen en sluizen. Op www.mouswaterbeheer.nl vindt u een selectie aan projecten die recent zijn uitgevoerd.