Van contract naar contact

Na de bouwfraude eind jaren negentig schoot de waterschapswereld in een kramp. Contracten werden, als ‘gestold wantrouwen’, steeds dikker, risico’s werden doorgeschoven. De ommekeer kwam met de visie op samenwerken in de waterschapsmarkt die waterschappen, adviesbureaus, HWBP en aannemers in 2016 gezamenlijk formuleerden. Anno 2022 is die visie steeds meer praktijk geworden. Een voorbeeld is de derde editie van de projectenkalender die in januari op de InfraTech 2023 wordt gepresenteerd.

Lees het artikel via OTAR

Waterschapsmarkt is gaan samenwerken

De samenwerking tussen waterschappen als opdrachtgevers en marktpartijen als opdrachtnemers kon en moest beter. Dat constateerden de Unie van Waterschappen en brancheorganisatie Bouwend Nederland bijna tien jaar geleden. Het resulteerde in een visie op de rol van de waterschappen als publieke opdrachtgevers. Door nauwe samenwerking met brancheverenigingen uit de waterbouw en -technologie kwam er in 2016 een eerste breed gedragen marktvisie: ‘De waterschapsmarkt van de toekomst - Bouwstenen voor vernieuwing’. Drie bouwstenen

moesten bijdragen aan de noodzakelijke vernieuwing: maximale maatschappelijke waarde, de mens centraal en een gezonde bouwkolom. Platform Samenwerking WaterschapsWerken (SWW) geeft richting aan verwezenlijking

van deze visie. In SWW zijn waterschappen en hun Unie vertegenwoordigd, alsmede het Hoogwaterbeschermingsprogramma en brancheverenigingen voor aannemers, leveranciers en  ingenieursbureaus.

Mous Waterbeheer

Mous Waterbeheer

Mous Waterbeheer is deelnemer aan SWW namens Techniek Nederland. We zijn trots op de bereikte resultaten en onderschrijven de bouwstenen zoals deze door SWW zijn vastgesteld.