Toekomstbestendige communicatie met SVA-X16 alarmmodule

Al sinds de aankondiging van de uitfasering van diverse analoge communicatienetwerken door providers informeert Mous Waterbeheer klanten over toekomstbestendige alternatieven. Inmiddels zijn door heel Nederland diverse gemeenten overgestapt op de SVA-X16 alarmmodule. Deze module is door Adésys ontwikkeld in samenwerking met Mous Waterbeheer.

 

Ruim 750 modules vervangen in een halfjaar

Door de uitfasering van communicatienetwerken is het noodzakelijk om telemetriesystemen die nog gebruikmaken van deze techniek te updaten. De vakmannen van Mous Waterbeheer vervingen in krap zes maanden tijd bijna 600 modules voor gemeenten door heel Nederland. Daarmee zijn door Mous Waterbeheer duizenden installaties voorzien van toekomstbestendige communicatie.

 

Plug and play oplossing maakt ombouwen eenvoudig

Voor veel gemeenten ontzorgde Mous Waterbeheer de klant. De ombouw naar SVA-X16 is echter zeer eenvoudig. Naast de bijna 600 vervangen alarmmodules leverde Mous Waterbeheer alarmmodules aan gemeenten, zodat de communicatiemodules door eigen personeel kon worden vervangen. Bij de ontwikkeling van de SVA-X16 is bewust rekening gehouden met eenvoudig en in korte tijd ombouwen van installaties in het veld. Door plug and play is het mogelijk op één werkdag 10 tot 15 installaties toekomstbestendig te maken.

 

Verschil maken op technische kennis

De uitfasering van communicatienetwerken toont de technische meerwaarde van Mous Waterbeheer voor gemeenten en waterschappen. Jonge technici maken het verschil de komende jaren. Voor waterbeheer is vakinhoudelijke kennis onmisbaar. Juist door actief te investeren in jonge technici creëert Mous Waterbeheer een gezonde voedingsbodem voor jong talent. De aftrap van de Mous Academy is daar een concreet voorbeeld van.